Hei,
Kyseinen vuosi alkaa pikkuhiljaa tulla päätökseensä, joten on aika tehdä kooste siitä mitä se toikaan tälle sivustolle.
Sivuston uudelleenkäynnistyksen kunniaksi julkaisin lyhyen tekstin tutustumisestani Hopeanuoleen, josta tänä vuonna tuli tasan kymmenen vuotta täyteen. Onnea!
Hopeanuoli-sanomien kolmas ja viimeinen numero julkaistiin kesällä. Fiktiivistä faktaa ja hirtehistä huumoria tarjoileva julkaisu saattaa kuitenkin tehdä vielä paluun.
Syksyllä tein julkisen ilmoituksen: kaikki kirjoittamani tekstit ovat vapaata riistaa. Toivottavasti niistä on iloa mahdollisimman monelle.
Syksyn kuluessa innostuin uudesta Nosto-artikkelisarjasta turhankin paljon. Toisena uutuutena oli Gingakloonit, jonka seuraava osa ilmestyy keväällä.
Lokakuussa julistettiin sivuston ensimmäinen kyselykuukausi, johon vastausaikaa oli kuukausi. Kysymyksiä saapui yhteensä 0 kappaletta. Seuraava kyselykuukausi järjestettäneen helmikuussa.
Vuoden todelliseksi jymypaukuksi paljastui uusi suomalainen Ginga-videopeli, The Higashinaruse Story. Kyseisen pelin prototyyppi ei ehtinyt Gingaconiin, mutta se ei estänyt kyseistä projektia saamasta suurta suosiota ja elämää suurempia ennakko-odotuksia. Pelistä ilmestyy pian ensimmäinen julkiseen käyttöön tarkoitettu versio.
Paneeko ensi vuosi vielä paremmaksi? Pianhan se nähdään!
-Zinclair ///
perjantai 20. joulukuuta 2024
Yhteenveto vuodesta 2024
maanantai 16. joulukuuta 2024
Nosto: Suuri taistelu 2023
Nosto on artikkelisarja, jossa käsittelen Hopeanuoli-kulttuurin unohdettuja hetkiä ja ilmiöitä.
Harva tietää, että vuoden 2022 joulukuussa Hopeanuolen faniyhteisö eli lyhyen aikaa perikadon partaalla. Tällä kertaa nostovuorossa on Kaksoissolan foorumilla kyseisenä ajankohtana käyty taistelu, jossa salaperäinen nimimerkki Señor Äf Äffington uhkasi nitistää Suomen Hopeanuolikulttuurin. Onneksi pelastajaksi saapui toinen salaperäinen nimimerkki Hyperlinkittäjä, joka linkityshyökkäyksillään torjui Äffingtonin haukkumaviestit ja ajoi tämän takaisin bittiviidakon pimeyteen.
Kyseinen taistelu jäi vähälle huomiolle, mutta onneksi ehdin ikuistaa sen alla olevaan kuvaan ennen foorumin lopullista sortumista (Äffingtonko sen teki?). Viesteissä olevien linkkien määränpäät taitavat kuitenkin olla lopullisesti menetetty.
-Zinclair ///
perjantai 6. joulukuuta 2024
Ginga-fani 2024
Vuosi on taas vierähtänyt, joten on tullut aika julkistaa Suomen virallisimman epävirallisen Ginga-fanipalkinnon onnellinen voittaja.
Tämän vuoden voittaja on...
Minttu Sirolin alias Minttu-san
(tmn. Minttu-pan, Minttu-dan, Joulu-san, Hanihani99, Kilikili99)
Jury perustelee päätöstään seuraavanlaisin perustein:
Minttu Sirolin (synt. 1988) on juuriltaan suomenruotsalainen ja se näkyy. Tämä positiivisuutta ja iloista mieltä pursuava nuori nainen on osoittanut palavan intonsa Ginga-sarjaa kohtaan reippaalla toimeliaisuudellaan ja muiden huomioon ottamisella. Minttu ottaa rohkeasti kantaa Ginga-keskusteluissa, ja hän ylläpitää kirjekaveriklubia Pienet vihreät murmelit, jossa aiheena on Gingan lisäksi muut eläintarinat. Minttu kokee erityisesti runot omaksi alakseen, ja tänä vuonna ihmisten ilmoille on putkahtanut kaksi Hopeanuoli-aiheista runokokoelmaa Hopeanuoli ja mä sekä Sombreromiehen koira. Minttu oli aktiivisesti mukana perutussa World Ginga Day -hankkeessa muun muassa buukkaamassa paikalle soitinyhtye Narikka & Bogartia esittämään gingamaisia sävellyksiään. Lisäksi Minttu mainitsee olevansa käsityön ystävä ja on kutonut useita Hopeanuolihahmoja ja myynyt niitä menestyksekkäästi kotoaan käsin Pötsinvaarasta (oikea paikkakunta! -juryn huom.). Hän mainitsee idoleikseen Isis-Indeksin ylläpitäjä IsisMasshiron sekä Kaksoissolan ja Urun omistaja Urumin.
Ehdimme kysyä voittajalta pari kysymystä:
Lempirepliikkisi Hopeanuolen suomalaisesta jälkiäänityksestä?
Antakaa mun ollra!
Lempiruokasi?
Vanilijajäätelö kirsikoiden ja bannaanin kanssa.
Mitä toivoisit seuraavaksi Ginga-oheistuotteeksi?
Hopsunuoli-teemaiset pyyhkeet! Ne päällä pääsis biitsille keikkumaan!
Lempibiisisi?
Lena Philipssonnin Kärleken är evig. Tulee Hopsunuolen tunnari mieleen! Mä loveen ruotsiviisuja!
Luetko muita sarjakuvia?
Aku Ankkaa. Mun suosikkitarinanin on se, jossa Ratte Bandido yritti valloitta Pasifikan, mutta Aku esti.
Vielä kerran onnea, Minttu. Palkintosi putkahtaa postiluukustasi lähipäivinä.
Palaamme jännittämään ensi vuoden palkittavaa. Osoita ahkeruutesi ja toiminnallisuutesi, ja vuoden 2025 onnellinen voittaja voit olla juuri Sinä!
sunnuntai 1. joulukuuta 2024
Gingakloonit: Mataunpa Hunter (Satoshi Honjou, 1987)
Gingakloonit on uusi artikkelisarja, jossa käsittelen Yoshihiro Takahashin koirasarjoja muistuttavia sarjakuvia ja muita tuotoksia.
Sarjassamme ensimmäisenä vuorossa on Satoshi Honjoun taiteilema, Summer Special Shonen Jumpissa vuonna 1987 julkaistu Mataunpa Hunter.
Tarina sijoittuu vuoteen 1943. Jättiläiskarhu ahdistelee pientä maalaiskylää. Tyypillisten juonikuvioiden saattelemana kyseistä petoa lähtee jahtaamaan entinen mataunpa-metsästäjä Kikujirou-san Aka-koiransa kanssa. Vaari-Kikujirouta ikä tosin on jo alkanut painaa, eikä tämän vintilläkään kaikki matot ole enää suorassa. Loppu on kuitenkin onnellinen: karhu kaatuu, vaari vaihtaa maisemia, toinen maailmansota päättyy ja kaikilla on puolin ja toisin mukavaa.
Käytännössä tämä tarina on eräänlainen toteutus GNG:n alkuperäisestä versiosta, ennen kuin koirat pantiin puhumaan ja Gin lähetettiin keräämään koira-armeijaa kokoon. Moni on pohtinut olisiko tämä alkuperäinen versio toiminut nykyistä paremmin, joten tässä on tarjolla mitä mainioin vertailukohta. Miten on - synnyttääkö tämä 30-sivuinen metsästystarina samanlaisen kokemuksen kuin jo vuosikymmeniä suosiossa polskinut GNG?
Vaari kaataa karhun puuksi naamioituneena |
-Zinclair ///