tiistai 16. toukokuuta 2023

Gaiaa etsimässä

Lukijat,

Kuten kaikki varmasti tiedämme, keisari Gaia ei menehtynytkään susien maanalaisen imperiumin maanvyöryssä, vaan asustaa tätä nykyä Suomen punaisimmassa kaupungissa.

Kuten tark’silmäisimmät lukijat varmasti jo tietävät, Tammerfors ei ole minulle mikään täysin vieras paikka—kas kun piipahdin vastikään helmikuussa Gerontologia 2023 -tapahtuman vietittävänä. Mitä mainioin tilaisuus yrittää bongata tuo julma mutta ylväs otus! Onnistuinko? Saat vastauksen jatkamalla lukemista vielä parin kappaleen verran.

Kuten hopeisena välkkyvän nuolen pitkäikäiset (ja lyhytikäisemmätkin) ystävät tietävät, Mansea pidetään hopeanuolismin keskuksena—piipahtihan Taksu siellä ensimmäisellä Suomen visiitillään. Kyseisenä ajankohtana en vielä ollut tietoinen tästä fasinatiivisesta sarjasta, joten kyseinen kulttuurimomentti jäi näkemättä, kuulematta, haistamatta, koskettamatta ja maistamatta. Mikä menetys alati heikkeneville aisteilleni!

Kuten kaikki paikkakuntalaiset varmasti tietävät, tämä Nääs-järven idyllinen rantakaupunki on elinvoimainen ja alati kasvava (sekä ympäröivää maaseutua tehokkaasti harventava!), mikä valitettavasti ei auttanut jo entisestään haastavassa missiossani. Katulabyrinttien ja pilviä hipovien pilvenpiirtäjien viidakossa Gaian bongaaminen oli haastavampaa kuin neulan tonkiminen lantakasasta!

Kuten voimme siis loppujen lopuksi päällämme päätellä, en onnistunut bongaamaan keisari Gaiaa enkä hänen uskollista palvelijaansa, F:ää. Tosin myönnettäköön, että tiukka aikarajakin kantoi kortensa kekoon. Vaan jos minulle toinen tilaisuus sallittaisiin ja neiti Aika löysäisi nyörejään, niin ilman muuta vastaisin haasteeseen uudehesti!

 

Keltaisin terweisin,
Sir Ruthchyild
Pilvilinnan sininen triumviraatti
Tiistaina 16 p:nä Toukokuuta

6 kommenttia:

  1. Tuon pehmon on ilmeisesti tehnyt IsisMasshiro. Mitähän hänellekin nykyisin kuuluu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      Kyseinen pehmo on tämä (https://www.valoonkalo.net/Ei_kopioida/gaiaplush2.png). Projektini vuodelta 2014.

      Ja hiljalleen tässä mennään päivä kerrallaan eteenpäin.

      SHL

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Yksinkertaiset samalle vitsille kahdesti nauraa. Vielä kolmas kerta ja pääset yhden hengen riemulomalle Pannaanisaarille—ja siellä paluulippu on tuntematon käsite!

      Waroittawin terweisin,
      Sir Ruthchyild

      Poista