tiistai 30. toukokuuta 2023

Lyhyestikirjoittaja™ esittäytyy

”Aika on rahaa, eikä raha ole pahaa.”
—Roope McAnkka, multimiljardööri

 

Tekeekö pitkä teksti uniseksi? Harottavatko silmät, ja karkailevatko ajatukset tarpeilleen? Vierivätkö kellonviisarit liikavauhtia eteenpäin?

Ongelmasi ovat nimittäin ohitse. Minun on ilo ja kunnia esittää huipputeknologian uusin saavutus: Lyhyestikirjoittaja™! Tämä avulias (po)robotti ottaa huostaansa nuo mielipuoliset tekstit ja takoo ne ihmismielelle paremmin soveltuvaan muotoon.

Ja koko hela hoito on helppoa kuin kakunleikkuu: kopioi lyhennettävä teksti ja lähetä mokoma osoitteeseen:

lyhyestikirjoittaja@outlook.com

ja vot! Muutaman tunnin sisään vastaus odottaa jo postikansiossasi. Lyhyt, ihana ja raitis tiiviste kuivasta tiiliskivestä. Simple as a carrot!

 

Esmes:

Hopeanuolen menestyksen ja suosion pitkän iän salaisuutena on pidetty haaveilua ja odottamista, kun tiedon puutteesta johtuen sarjaa ympäröi mysteerisyys. Tämä varmasti päteekin 2000-luvulle, kun lukemattomat nettisivut tarjosivat suomeksi tietoa leikkaamattomasta animesta ja alkuperäisestä mangasta. Mutta entäpä aika ennen suomalaisia fanisivustoja? Hopeanuoli julkaistiin Suomessa vuonna 1989, ja Moonin sivusto aukesi vuonna 2001, eli tähän väliin mahtuu kokonaiset 12 vuotta. Tuona ajanjaksona suurin osa Ginga-faneista ei voinut odottaa tai haaveilla mistään, koska tietoa videoiden leikatusta luonteesta tai sen pohjana olleesta mangasarjasta ei ennen Moonin sivustoa ollut helposti saatavilla – tai välttämättä ollenkaan. Ja silti suosiota ilmeisesti riitti reippaasti koko tuon ajanjakson ajan. Tämä tuntuu vähän ristiriitaiselta kappaleen alun väitteen kanssa. Krooh, pyh! Lyhyestikirjoittaja™, sinulle tuli duunia.

Lyhyestikirjoittajan™ läpikulkemana:

– Hopeanuolen 2000-luvun suosion takana haaveilu ja odottaminen

– Haaveilun ja odottamisen takana tiedon puute

– 90-luvulla sarjasta ei ollut tietoa saatavilla—ei siis myöskään tiedon puutetta

– Mikä oli siis suosion takana 1990-luvulla?

– Ginillä on nöpönenä (!syntax error{function noponena(gin)})

 

Onko Lyhyestikirjoittaja™ tulevaisuutta? Se ainakin on varmaa, että Lyhyestikirjoittajalla™ on enemmän tulevaisuutta kuin jääkaapissani lepäävällä juustokakun palalla. Hotkis, maiskis ja mutusti mums! Cheesy, cakey, and moist delicious!

—Sir Ruthchyild

 

Edit. 30.5.2023

Lyhyestikirjoittaja™ näyttäisi olevan huollossa:

Huhujen mukaan hoivaa kestää hamaan tulevaisuuteen asti. Pitkien tekstien kärsimysnäytelmä jatkukoon. Tätä tragediaa⸮

5 kommenttia: